Отличиха преподаватели от район „Централен“ за 24-ти май

Мисия Пловдив

20-05-2016, 09:56

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов събра на тържествена среща директори на учебни и детски заведения, читалищни дейци и учители по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Над сто гости изпълниха двора на красивата административна сграда на районното кметство. С тържествения химн „Върви, народе възродени“ започна празникът, преминал с много настроение и удовлетворение от постигнатите успехи през учебната година.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов изрази своето уважение към труда на учителите и ги удостои с грамоти за високия професионализъм, отдаденост и отговорност към децата и младите хора на Пловдив. Заедно със своите заместници той награди 38 изявени педагози с книги за историческото и културното богатство на Пловдив.

Директорът на ОУ „Екзарх Антим I“ Катерина Василева, която е и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, поднесе цветя и приветствия от името на присъстващите.

Районната администрация получи поздравителен адрес и картина от СОУ „Цар Симеон Велики“, поздравления и цветя от гостите на тържеството.