Каварна ще бъде сцена на Международен турнир по спортни танци

Мисия Каварна

20-05-2016, 10:00

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

На 28 и 29 май

Каварна ще бъде сцена на Международен турнир по спортни танци, който ще премине под патронажа на кмета на общината Нина Ставрева на 28 и 29 май."Kavarna open - 2016" е кръг от веригата световни турнири на Международната федерация по спортни танци, съобщават организаторите, сред които е общината, Българската федерация по спортни танци, спортният клуб по танци "Флорета Каварна" и други. Очаква се в турнира да участват известни двойки от Топ-50 на спортните танци в света.
През двата състезателни дни ще се състоят и международни турнири за деца, юноши младша и старша възраст, младежи, изгряващи звезди, както и Открит международен турнир за сеньори - състезатели над 35 години. Надпреварата ще бъде в две дисциплини - латиноамерикански и стандартни танци. Международно жури от съдии от 12 държави ще оценява изпълненията. Финалистите във възрастовите групи над 19 години ще получат купи, медали, предметни награди и ще си поделят награден фонд от над 2100 евро.
Заедно с международното събитие община Каварна ще бъде домакин и на Открит национален турнир по спортни танци и на турнира "Изгряващи звезди".