Ники Кънчев: Стоичков е обичан и мразен, но на терена беше Бог

"Световните легенди знаят, че е голям българин, но и голямо магаре", сподели, телевизионерът от Червен бряг

Тази вечер е шоуто, с което легендарният български футболист Христо Стоичков ще отбележи своя юбилей. Носителят на "Златната топка" е подготвил приятелски мач, в който ще участват родни и чужди величия във футбола. Спектакълът "50 години номер 8" ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

"Днес е голям ден за българския футбол и за всички фенове. Стоичков е обичан и мразен, но на терена беше Бог. Най-успешният и реализиран българин по целия свят”, коментира в "Здравей, България" Ники Кънчев.

"Стоичков е човек, който настъпваше съдиите, ругаеше ги. В същото време рисуваше играта. Уникален спринт, много силен ляв крак. Тази му искра да играе караше другите да ги е страх от него. Той има повече от сто гола в испанското първенство, което е уникален резултат”, каза още Кънчев.

"На пресконференцията вчера бившият капитан на "Барселона" Хосе-Мари Бакеро каза, че знае, че у нас Стоичков е противоречива личност. Знае, че е голям българин, мерило за световния футбол, но и голямо магаре. Те са тук в България, за да застанат рамо до рамо с това магаре. Хората го ценят и уважават”, коментира още водещият.