Младеж влиза в затвора за убийство на коте

Крими

20-05-2016, 12:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Варненецът е с криминално минало

25-годишен мъж ще лежи шест месеца в затвора за умъртвяване с особена жестокост на малко коте във варненския квартал „Чайка“. Присъдата е наложена от Районния съд в задочно съдебно производство. Убийството на животното е извършено преди две години в жилищен блок, съобщава varnautre.bg.

Подсъдимият Т. Панов живеел на квартира в блок в квартала. Част от обитателите му били приютили в общите помещения от вътрешната страна на входната врата, в специален кашон, малко черно-бяло коте, за което се грижели и му давали  храна. На 25 октомври 2014 година подсъдимият излязал да разходи кучето си, като при срещата на двете животни котето одраскало с нокти по муцуната неговия домашен любимец.

Ядосан, младежът посегнал да ритне котето, след което повторно с крак нанесъл силен удар по главата на животното и то започнало да агонизира. По-късно същата вечер подсъдимият младеж и приятелката му изхвърлили мъртвото коте върху шахта пред блока. Съседи забелязали пръски кръв около кашона и входната врата на блока, прегледали  камерите от записите за видеонаблюдение, разпознали извършителя на хулиганските действия и сигнализирали в полицията.

През лятото на миналата година Панов е бил привлечен лично в качеството на обвиняем. Впоследствие, в хода на разследването са били правени многократно опити той да бъде призован на известните му по делото адреси на местоживеене и издирен, но без резултат.

25-годишният Панов е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността, държане на наркотици и др. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.