Детски куклен театър на открито зарадва малки и големи

Мисия Пловдив

21-05-2016, 08:43

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Детски куклен театър на открито в Цар Симеоновата градина зарадва малки и големи по повод съвместна инициатива на Община Пловдив, РИОСВ и „ЕкоПак България” АД, част от кампанията „Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив” и Световния ден на биологичното разнообразие – 22 май.

„Цар Симеоновата градина е един от белите дробове на Пловдив и ние трябва да го пазим, за да е градът ни по-чист, по-зелен”, заяви Георги Титюков на децата, дошли, за да отбележат празника.  

Театърът се провежда за първи път на открита сцена в Пловдив. Инициативата е ориентирана към деца от подготвителните групи на детските градини и от I до IV клас на начален курс на обучение.

Историята на спектакъла разказва за три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които са лица на кампанията „Нахрани ме разделно” на „ЕкоПак България” АД. Идеята е по развлекателен начин да бъде представено пред децата разделното събиране на отпадъци. Чрез изкуството и играта да се създаде положително отношение и трайни навици у най-малките пловдивчани  за опазване на природата.