Абитуриенти плащат по 100 лв. за кавалер на бала

Най-доброто от печата

21-05-2016, 08:21

Снимка:

inews.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В интернет присъстват и обяви за момчета и момичета, които си търсят партньори от същия пол.

Абитуриенти плащат солени суми, за да се уредят с половинка за бала. Проверка на в. Монитор показа, че зрелостниците са готови да извадят по 100 лв. и нагоре, за да не отидат сами на тържеството за завършването си.
Според много завършващи гимназия кавалерстването на бала отдавна вече не е на мода, но в някои училища това е традиция и до днес. И докато някои абитуриентки успяват да се уредят с гаджета, съученици или роднини за бала, други разчитат на по-нестандартни методи, за да се сдобият с половинка. В интернет могат да се открият голямо количество обяви на отчаяни абитуриентки и кавалери под наем. Средно цените на кавалерите варират между 80 лв. и 100 лв. на час, като цената за цялата вечер остава по договаряне. Прави впечатление, че присъстват и обяви за момчета и момичета, които си търсят партньори от същия пол.
Експеримент на „Монитор” показа обаче, че абитуриентите търсят нещо повече от младеж, който да ги придружава. На фалшива обява, публикувана от вестника в няколко сайта за платени компаньони, се отзоваха множество абитуриентки, търсещи си кавалер в последната минута. Цената, за която се предлагаше компанията на подставеното ни лице за час, бе 80 лв. Към мнимият кандидат-компаньон проявиха интерес и множество по-възрастни дами, както и един абитуриент. Общото между всички обадили се е, че се интересуват от цената на кавалера за повече от час, предимно за цяла вечер, за предпочитане с консумация.
В интернет има много дискусии по темата дали е удачно да се ходи с кавалер на бала, особено ако той не е от същия клас или поне от същото училище. Някои гимназии оставят решението дали да присъстват външни лица на последната вечер на класа изцяло в ръцете на учениците, в други школа обаче директорът си казва тежката дума като най-често след като се стигне до неговата намеса отговорът е отрицателен.
Във форумът БГ-МАМА съществуват няколко дискусии по темата за кавалерите. В тях бъдещи абитуриентки обсъждат терзанията си, свързани с бала, с вече минали по този път жени. Макар и да присъстват и двете мнения и че е, и че не е удачно да си водим външен човек с нас, убедително преобладават коментарите, според които кавалерът е излишен „аксесоар”.
Аргументите са, че в повечето случаи приятелите, които вземаме със себе си, не познават абсолютно никого от съучениците, чувстват се неудобно и съответно изискват цялото внимание на абитуриентката.