НДК и СУ „Св. Климент Охридски“ с меморандум за сътрудничество

Мисия София

22-05-2016, 16:38

Снимка:

ndk.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Изпълнителният директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош и ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков подписаха Меморандум за сътрудничество.

„В Двореца смятаме, че има три важни стълба, върху които трябва да се гради едно общество. Това са: науката, образованието и културата. Ако тези три стълба не са силни, не са носещи, духът на една нация също боледува“, каза Мирослав Боршош и допълни: „Надявам се, че две толкова авторитетни институции, събирайки своите визии за развитието на страната си, могат да родят много нови идеи, да създават нови форми и се надявам това да е началото именно на едно такова сътрудничество“.


„Културата е един от важните стълбове на развитието на всяко общество. Надявам се това споразумение да е само част от едно по-голямо партньорство“, сподели проф. дфн. Анастас Герджиков, който беше категоричен, че „НДК е пример за това, че ако културни институции са активни, те могат да бъдат естествени партньори на университетите.   

Основните теми за партньорство между двете национални институции са свързани с разработването на стажантска програма, възможности за партньорство в големи национални инициативи, взаимно споделяне и реклама на продуцирани проекти.