Шахматен клуб „Пловдив“ с престижни медали

Спорт

23-05-2016, 15:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От 20 до 22.05.2016г в гр. Добрич се проведе детски шахматен турнир Купа България „Златна Добруджа“, за възрастовите групи до 8 и 10 години. Състезанието е включено в официалният календар на Българската федерация по шахмат и е второ по престиж след държавните индивидуални първенства. Купа България „Златна Добруджа“ се игра в 7 кръга по правилата на класическият шахмат.

От гр. Пловдив взеха участие двама състезатели от Шахматен клуб „Пловдив“ – титулованият Симеон Тодев – 8г. и младата надежда Димитър Димитров – само на 6 години.

Симеон Тодев завоюва 2-ро място сребърен медал с 6 точки от 7 възможни и ако неговият успех беше очакван от треньорките му, то представянето на Димитър Димитров беше приятна изненада и то напълно заслужена.

Димитър победи по - големи батковци – вече изградени имена с шахматен рейтинг, грабна третото място – бронзовият медал – еднолично с резултат 5 точки от 7 възможни и ще излезне в българската шахматна листа с рейтинг, което ще му даде самочувствие за бъдещи победи.

Купа България „Златна Добруджа“ се явява проверка на шахматната подготовка на младите състезатели за предстоящото най- престижно състезание – в края на месец май – Държавно първенство за възрастите 8 и 10г. в гр, Плевен.