Нешка Робева с грандиозен спектакъл в Благоевград

Представлението е днес от 20 часа

Уникалният спектакъл „Мистерията Еньовден“ на Нешка Робева ще бъде представен в Благоевград по време на празника на града и Деня на славянската писменост и култура - 24 май. Впечатляващото представление е подарък от Община Благоевград за жителите и гостите на града. То започва от 20:00 часа в зала „Яворов“. "Мистерията Еньовден" е проект, вплитащ в себе си народните традиции, запазени през вековете, сегашното модерно звучене от български фолклор, хард-рок музика и улично изкуство. Празничната вечер ще подлъжи с концерт на рок групите „Остава“ и “Bears and hunters”, които също са подготвили впечатляващ репертоар за своите почитатели.

През целия ден на 24 май ще има много изненади за жителите и гостите на града, подготвени в богатата културна програма от Общината. Тя започва в 10:30 часа с полагане венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий, намиращ се пред Национална хуманитарна гимназия. Непосредствено след това ще тръгне шествие от два лъча, което ще стигне до площад „Георги Измирлиев“. Единият лъч ще стартира от Съдебна палата, а другият от НХГ. За жителите и гостите на града е предвиден и празничен обеден концерт на ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий” на пл. „Г. Измирлиев”, който ще започне от 11:00 часа.

За финал на празничния ден, след спектакъла на Нешка Робева и изпълненията на групите „Остава“ и на “Bears and hunters“, небето над Благоевград ще бъде осветено от красива заря.