Монтират камери и осветление на спортната площадка в кв. „Колю Фичето”

Спорт

26-05-2016, 12:18

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заради брожение на живущите питат Управляващия орган може ли съоръжението да бъде преместено

Великотърновският общински съвет и общинската администрация ще направят питане до Управляващия орган на ОП „Регионално развитие” дали може да бъде преместено спортната площадка в кв. „Колю Фичето” в Старата столица на друго място. Предложението дойде от председателя на групата съветници от ПП ГЕРБ Деян Хаджийски в отговор на брожение от страна на живущите около спортното съоръжение. Техен представител взе пръв думата днес по време на редовното заседание на местния парламент и поиска разрешаване на проблема им, който се съдържал в непоносим шум от страна на играещите деца.

„Преди строежа на тази площадка е направено обсъждане в същата тази зала, на което са присъствали внушителен брой хора. Направих си труда да проверя и установих, че нито един от присъстващите не е бил „против” в направените анкети да я има ли площадката. От блока, от който протестират, не е присъствал на обсъждането нито един човек.” – каза заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той припомни, че съоръжението е изградено по проект и едно от условията е в продължение на 5 години да не се правят промени по неговото предназначение. „Общината даде 1 800 лв., за да възстанови опожарения стенд за скейтборд. Обектът беше вандализиран няколко пъти, като не е нужно да си разследващ полицай, за да видиш, че боята, с който площадката беше заливана, е хвърляна от горните етажи на блока.” – не скри възмущението си от вандалите проф. Камарашев, който преди броени дни се включи в почистването на площадката, залята този път с катран.

В момента там се монтира осветление и видео наблюдение на стойност 4 000 лв. Целта е именно да бъдат спрени подобни прояви. „Очевидно причината за проблеми с живущите не е самата площадка, а група деца, оставени безпризорно от родителите си. Ако те бъдат санкционирани от властите, нещата ще си дойдат на мястото.” – подчерта проф. Камарашев.