Съдят строителен шеф за смъртта на работник

Крими

26-05-2016, 15:29

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осъдиха пожарникар за документни престъпления

Обвинението е, че поради немарливост не осигурил добри условия на труд за работници, които му поправяли покрива

Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд Иван Георгиев. Той е обвинен за това, че на  2 септември в с. Винарско, общ. Камено, в качеството си на работодател и строител, при извършване на строителни работи /ремонт на покрива на сграда, намираща се в с.Винарско/, поради незнание и немарливо изпълнение на тази правно-регламентирана дейност, не осигурил безопасни условия на работник.  Мъжът трябвало да ремонтира покрива на височина без да са му осигурени предпазни средства.. Той паднал от покрива и получил тежка черепно-мозъчна травма,  довела до смъртта му.
В края на август Иван Георгиев и собственикът на къщата се договорили да се поправи покрива на имота. Самият ремонт започнал на 30 август преди две години. Работещите извършвали ремонта в продължение на няколко дни в различен състав. На четвъртия ден от ремонта, след като направили обедна почивка, около 16.00 ч., на покрива се качили трима души. 
Пострадалият отишъл в края на покрива, но той не издържал и работникът паднал на земята. След падането,  мъжът е бил в съзнание. Имал видими наранявания по главата и единия крак. Била повикана линейка, която го откарала в МБАЛ-Бургас с диагноза: тежка черепно - мозъчна травма. Независимо от предприетото лечение, починал ден по-късно.    
Окръжен съд- Бургас е насрочил съдебното заседание за 21 юни.