Депутатите ще гласуват промени в два закона

Политика

27-05-2016, 08:30

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Парламентът ще гласува на първо четене промени в законите за сдруженията за напояване и електронните съобщения

Депутатите отложиха гласуването на промените в Закона за сдруженията за напояване за началото на днешното пленарно заседание. По време на дискусията от БСП заявиха, че ще се въздържат от подкрепа, защото има опасност скрито да се разпродадат „Напоителни системи“, които са включени в забранителния списък за приватизация. От БСП допълват, че досега има 108 сдружения за напояване в страната, които са имали право на финансова помощ от държавата за проектиране, ремонт и реконструкция на напоителните системи, и са били освободени от такси за регистрацията си. С новите изменения това ще отпадне и държавата ще се оттегли от сектора.

Парламентът ще гласува на първо четене и промени в Закона за електронните съобщения, с които достъпът до лични данни, предоставяни от оператори на съобщителни услуги, ще става след разрешение на съда. Предвижда се възможността данните, събрани и обработени от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни услуги, да бъдат съхранявани, както за нуждите на националната сигурност, предотвратяването, разкриването и разследването на тежки престъпления, така и занапред за издирването на лица, за които има обосновано предположение, че са станали или могат да станат жертва на тежко престъпление.

Парламентарният контрол ще започне в 11 часа с участието на премиера Бойко Борисов, който ще отговори на питане на лидера на БСП Корнелия Нинова, относно годишния доклад за състоянието на Националната сигурност.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"