Наесен 6-годишните бургазлийчета ще учат уроците си от таблети

Мисия Бургас

27-05-2016, 11:53

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаските деца се справят отлично с английския

Община Бургас въвежда безплатно компютърно обучение за децата в предучилищна възраст

След успешното завършване на първата година от обучението по английски език в детските градини, Община Бургас въвежда и компютърно обучение от септември.

За целта ще бъде разработен специален софтуер с електронни уроци, които са част от задължителната учебна програма на децата. Такива уроци ще има по всички предмети, които децата изучават - български и английски език, математика, околна среда, изобразително изкуство и конструктивна дейност.

Новата инициатива ще обхване малчуганите на 6-годишна възраст, които са в предучилищната 4-та група. Това са общо 2030 деца, разпределени в 75 подготвителни групи в 33 детски заведения и 12 училища.

Обучението ще се извършва на таблети и също ще бъде напълно безплатно за родителите. За тази цел Община Бургас ще купи и предостави по 30 нови таблета на всяко детско заведение, в което има предучилищна 4-та група. На всички 6-годишни деца ще бъде осигурена възможност за работа на таблет.

Таблетите ще бъдат без интернет, тъй като ще се ползват само за обучение, а не за игри. Идеята е децата да разберат, че компютърът не е само за забавление, а е за обучение, за работа, за получаване на полезна информация, за опознаване и връзка със света.

Всички учители, които преподават на деца в 4-та група, също ще преминат курс на обучение с програмата.

Въвеждането на обучение с компютър, както и това по английски език, като част от задължителната подготовка в бургаските детски заведения е идея на кмета Димитър Николов.

Целта е Бургас да не изостава в бъдеще и да бъде адекватен на най-съвременните изисквания на пазара на труда, да бъде конкурентноспособен и да подготвя висококвалифицирани кадри. Владеенето на английски език и работата с компютър са основата на всеки успешен и развит икономически отрасъл в Европа и света.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"