Библиотечният сайт предлага нова е-услуга за потребителите

Мисия Добрич

27-05-2016, 13:20

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Предлаганата информация ще бъде актуализирана регулярно

По повод 24 май, Регионална библиотека „Дора Габе” добави на своя уебсайт нова рубрика Полезно за вас. Електронната услуга съдържа четири подрубрики е-образование, е-заетост, е-култура, е-здраве, които предоставят на гражданите над 90 бързи връзки с полезна уеб информация.

Най-голямата обществена библиотека в Добричка област предлага на потребителите възможност,  чрез сайта ѝ да получат бърза и актуална информация по различните теми. Целта на библиотечните специалисти е да съдейства за повишаване на информираността на населението в по-отдалечените и изолирани райони относно възможностите за заетост, здравеопазване, образование и култура. Не на последно място целта на услугата е разширяване на предоставяните от библиотеката услуги с иновативни такива, на база използването на ИКТ, както и за утвърждаване на добри партньорски отношения и създаване на нови с институции и организации, работещи в различните обществени сфери. Това ще повиши капацитета на библиотеката в предоставянето на иновативни електронни услуги и ще я направи още по-полезна за местното население.

 Библиотечният сайт предлага бързи връзки към сайтове на държавни институции, общообразователни източници, коректно и прецизно поднесена информация и учебни материали, образователни портали, онлайн платформи в сферата на образованието; достъп до услуги на електронното здравеопазване проверка на личен лекар, търсене на лекарства, заплащани от НЗОК, справка за здравноосигурителен статус, връзки към български и световни здравни организации - потенциални партньори или източници на информация; онлайн ресурси за търсене на работа, както и помощ при кандидатстване за работа,  свободните работни места в Добрич и областта; бърз достъп до местни, национални и световни културни институти, безплатно културно съдържание, актуални културни новини от Добрич и страната, онлайн издания за култура и изкуство, портали за култура и изкуство, организации, фестивали.
Предлаганата информация ще бъде актуализирана регулярно за подобряване на

информираността на гражданите.
С увеличаване на виртуалните посещения, библиотеката разработва електронни услуги, насочени към различни целеви групи. Предстои стартиране на още една нова рубрика, свързана с опазване и популяризиране на местната история, която се подготвя за 100 годишнината от  героичната Добричка епопея.