Без наказателно производство за грозния женски бой в бургаско училище

Крими

27-05-2016, 15:39

Снимка:

снимка, burgasinfo

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

49-годишен норвежец е в безсъзнание след побой в Банско

Илияна не била причинила мозъчно сътресение на своята съученичка по хулигански причини, реши прокуратурата

Районна прокуратура-Бургас прекрати образувано наказателно производство за побоя между двете бургаски ученички Яница и Илияна.
Случаят е от 21 март при който в класна стая на СОУ „Добри Чинтулов“ в Бургас, възникна спречкване между две от ученичките от 12-ти клас. Едната беше ударена по главата с бутилка, след което главата й беше блъската в чина.
След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство, прокуратурата е преценила, че няма извършено престъпление за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Категорично е доказано, че между двете момичета е имало предишни конфликти поради влошени междуличностни отношения. Установено е, че пострадалата Яница Я. преди да бъде ударена е обидила Илияна Д. с думи, насочени към нейното семейство и нея самата. Именно това причини и сбиването.
Назначената съдебномедицинска експертиза е установила, че Яница Я. е получила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, сътресение на мозъка, като мозъчното сътресение е лекостепенно и се квалифицира като временно разстройство на здравето, неопасно за живота.
Установено е, че действията на Илияна Д. не са били извършени по хулигански подбуди, като в случая е  извършено престъпление от частен характер, което се възбужда по тъжба на пострадалия, отправена до районния съд.
Постановлението е изпратено и Яница Я. може да го обжалва в 7-дневен срок пред Районен съд-Бургас.