Карадайъ: ДПС ще играе основна роля на президентските избори

Политика

29-05-2016, 08:27

Снимка:

news.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Движението отбеляза 27-годишнината от трагичните събития през май в село Медовец

Факт е, че ДПС ще играе основна роля на президентските избори, заяви днес в село Медовец, община Дългопол председателят на партията Мустафа Карадайъ, предаде БТА.
По думите му силата на формацията също е факт и това ще се види в резултатите от вота за държавен глава. На въпрос какъв кандидат би подкрепила партията на президентските избори, Карадайъ отговори: "Демократ." "България има нужда от демократично управление, което категорично го няма в момента", заяви още той. Според него днес сме свидетели как се гази конституцията на страната и това е риск за демокрацията.
Председателят на ДПС, който се включи в отбелязването на 27-годишнината от трагичните събития през май в село Медовец, заяви в словото си от трибуната, че никой отвън или отвътре не може да раздели партията.
Пред жителите и гостите на събора той допълни, че партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт. Запитан дали след президентските избори ще има предсрочен парламентарен вот председателят на ДПС отвърна с думите "България има нужда от демокрация".

Във възпоменателния митинг, който се проведе при засилено присъствие на полиция и жандармерия, се включиха представители на централното ръководство на ДПС, европейски и национални депутати и др.