Националните финали за момичета до 13 години започват във вторник

Спорт

29-05-2016, 16:00

Снимка:

ВК Марица

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отборът на Марица (Пловдив) за момичета до 13 години заминава за Варна, където във вторник започват националните финали в Държавното първенство по волейбол в тази възрастова група.  От 31 май до 5 юни включително, в зала Спортпалас в курорта Златни пясъци ще бъде определен шампионът на България.

За първата фаза от финалите състезателките на Петя Хрисчева и Цеца Тенева попаднаха в Група Б заедно с отборите на Бдин-Вида (Видин), Верея (Стара Загора), Етрополе (Етрополе), ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) и ЦПВК (София).

От вторник до четвъртък шестте тима ще се срещнат по веднъж всеки с всеки, а първите два от крайното класиране ще продължат участието си в Суперфинала от петък до неделя.  Там те ще премерят сили с първите два отбора от всяка от останалите две групи, отново по система всеки срещу всеки.  Именно тези мачове ще определят първенеца и останалите призьори.

В Група А ще се състезават отборите на Дунав (Русе), Звезди 94 (София), Казанлък Волей (Казанлък), Павликени (Павликени), Пирин (Разлог) и Родопа (Смолян), а в Група В за влизане в Суперфинала ще се борят Ботев (Враца), Бултекс 2013 (Варна), Велбъжд (Кюстендил), Раковски (Димитровград), Хебър (Пазарджик) и ЦСКА (София).

Точният ред и часовете на мачовете ще се определят по време на техническата конференция, но от сега се знае, че във вторник Марица ще срещне Верея и ЙЕБ Шумен 05, в сряда – ЦПВК и Етрополе, а в четвъртък – Бдин-Вида.  Всеки мач се играе във формат до спечелването на два от максимум три гейма.