Аквамания в Албена

Животът

29-05-2016, 13:44

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

На 1 юни – безплатен вход за деца под 12 години

Най-модерният Аквапарк в България – Аквамания, във ваканционно селище Албена, отваря врати на 1 юни. Входът за всички деца под 12- годишна възраст ще бъде безплатен. Възрастните пък ще могат да се насладят на атракциона с 50 процента намаление от цената за входа.

Организаторите подготвят тържествено откриване на атракциона, което ще започне в 10,00 часа.  Гостите ще бъдат посрещнати от аниматорите на хотел Ралица Супериор, преобразени в символите на Албена – Доди, Алби и Ири. На входа за всеки посетител ще има безплатен сладолед и напитка.

Сред най-интересните атракциони в Аквамания са 191-метровото “ТОРНАДО”, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение от този тип, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане “FreeFALL”. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества множество водни атракции за деца и възрастни. Канадска компания, лидер на световния пазар на водно - увеселителни съоръжения в страни от 6 континента, е проектант на пързалките.

Посетителите на парка имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина от 315 метра на атракциона „ПроРейсър" или да изкачат 20-метровата кула и да изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река" и бързеите на „Дивата река". Паркът крие скалисти каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специални ефекти.

За най-малките Аквамания в Албена разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни.  Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" (Фонтанът на Костенурката) или в „Лагуната на лунния кратер" (детската площадка). Разположен до детската зона е „Барът на Галактическия пилот" (Бар Басейнът), Просторният „Звезден тунел" (двуетажният Снек Бар) е кръстопътна точка за всички онези, решили да отпочинат със свеж коктейл на сенчестата бар Тераса.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"