Седем неща в дома, които ни разболяват с рак

Оказва се, че канцерогенните вещества са навсякъде около нас

Експертите побързаха да посочат някои опасни предмети, които се намират във всеки дом.

Пастата за зъби и водата за изплакване на устата. На практика във всяка паста за зъби се съдържат фторид и триклозан – токсични вещества, които постепенно се натрупват в човешкия организъм. Опасност крият и оцветителите. Ето защо трябва бързо да замените зъбната паста и водата за изплакване с органични продукти или да изберете средства с най-малко съдържание на оцветители.

Почистващите препарати и освежителите. И едните, и другите съдържат в състава си летящи канцерогени, които се наслагват по дихателните пътища и могат да предизвикат онкологични заболявания. От освежителя за въздуха можем напълно да се откажем и да го заменим с любими етерични масла. Почистващите средства трябва значително да намалим, а по време на почистването на дома да използваме индивидуална защита и добре да проветряваме помещенията.

Съдовете с тефлоново покритие. Обикновено не бързаме да изхвърлим употребявания тиган (само по себе си тефлоновото покритие не е опасно ). Обаче, щом върху него се появи и най-малката драскотина, в храната започват да се отделят опасни вещества и това прави съда абсолютно неизползваем.

Декоративните свещи. Всички обичаме красотата и уюта, които те внасят в дома. Оказва се, обаче, че за да получат необходимата твърдост, в състава на свещите се прибавя олово. Това е много опасен продукт, който предизвиква изоставане в развитието на децата, хормонални нарушения и много други проблеми. Натрупвайки се в организма в определено количество, оловото започва да провокира развитието на онкологични заболявания. Затова е по-добре свещите да се изработват ръчно – няма да са толкова устойчиви, но ще бъдат безопасни.

Непочистените обувки. Обикновено по земята се натрупват токсични вещества и ние ги отнасяме вкъщи, замърсявайки атмосферата в помещенията. Ето защо е необходимо да следим за чистотата на обувките, особено когато ги прибираме в шкафа до следващия сезон.

Пластмасата. Тя е навсякъде около нас – пластмасови завеси в банята, бутилки за вода, кутии за съхраняване на продукти. В пластмасата се съдържат бисфенол А и фталат, които са токсични за човешкия организъм. Когато се нагряват завесите за душа или храната в пластмасовия съд, тези вещества започват да се отделят в голямо количество, отравяйки нашия организъм. А бутилката за пиене най-добре е да се замени със стъклен съд.

Замърсената вода. За съжаление, водопроводите в много градове са твърде стари и затова от крановете ни понякога тече ужасна вода, независимо от това, че тя преминава многоразово филтриране. Тази вода може да се използва преварена, но по-добре е да се постави филтър. Така ще се отстранят хлорът, съединенията от тежки метали и други опасни компоненти. Филтърът за вода от душа би предотвратил попадането на вредни вещества върху кожата.

И така, отстранявайки поне тези седем вещи в дома си, ние можем да намалим опасността от онкологични заболявания.

Информацията е подготвена от Израелския онкологичен център