25-годишен шофьор от Поморие с опасност за живота

Катастрофата е предизвикана поради несъобразена скорост

25-годишният П. П. от Поморие е с опасност за живота след катастрофа в района на надлеза до летището в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал снощи около 23:20 ч. Младият мъж е управлявал лек автомобил „Мерцедес CLK 270 CDI“. Той загубил контрол над колата поради движение с несъобразена скорост. Блъснал се е в двете мантинели, които разделят пътните платна, след което е отнесъл стълб за осветление и повлякъл мантинелата на платното за обратно движение.

Вследствие на сблъсъка парчета от мантинелата ударили в предната част движещия се в платното в посока от Варна към Бургас лек автомобил „Инфинити КХ 70” със софийска регистрация. Той е бил управляван от 44-годишния К. М. от Бургас.  Мъжът не е получил сериозни наранявания.

Водачът на „Мерцедеса” е бил откаран в МБАЛ – Бургас, където е настанен за лечение с диагноза „открита фрактура на лявата подбедрица и хеморогичен шок“. Той е пътувал с двама негови приятели – П. А., на 16 години и 21-годишния А. К. Те не са получили сериозни наранявания.