"Поморие" отива на бараж с "Монтана" в Стара Загора

Спорт

30-05-2016, 11:14

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОФК Поморие представи новата си екипировка

Ръководството на клуба организира безплатен транспорт за феновете до стадион Трейс-Арена

Отборът на Общински футболен клуб „Поморие“ снощи игра последния мач от първенството в „Б“ група за сезон 2015 / 2016 година. Възпитаниците на Малин Орачев постигнаха резултат от 1:1 като домакини на „Локомотив“ Горна Оряховица.

Самият мач протече равностойно, въпреки че по преценка на наставника титулярният състав бе доста променен. „Поморие“ откри резултата в 22-та минута, когато Георги Петков с глава прати топката в мрежата след центриране от корнер. В 36-та минута обаче Симеон Мечев от гостите изравни чрез центриране от фаул в наказателното поле. Второто полувреме започна с отлична възможност домакините да поведат, но мощният удар на Стефан Стаматов само разтърси напречната греда.

След последния съдийски сигнал представители на БФС наградиха “Поморие“ и „Локомотив“ за заетите съответно II-ро и III-то място в крайното класиране на „Б“ група.

Първенството приключи, но пред Общинския футболен клуб сега стои най-важното изпитание за сезона – баражът за влизане в „А“ група. Дербито ще бъде срещу тима на „Монтана“ и ще се състои на 04.06.2016 г. /събота/, от 19.00 часа на стадион Трейс-Арена в Стара Загора.

Мачът ще бъде решаващ, но решаваща ще е и подкрепата за поморийските момчета. Поради тази причина, ръководството на ОФК “Поморие” и Община Поморие осигуряват безплатен транспорт за привържениците на отбора. Автобусите ще тръгват в деня на срещата, в 15.30 часа от паркинга пред Община Поморие и пред заведение “Лазур” в кв. Свети Георги.

Всеки, който желае да окуражи футболистите, може да се възползва от предоставената възможност, като се запише най-късно до 12.00 ч. на 03.06.2016 г. /петък/. Записвания ще се приемат на рецепцията на градския стадион или при портиера на централния вход на Община Поморие.