Сянката в Слънчев бряг поскъпва

Туризъм

30-05-2016, 14:00

Снимка:

снимка, forumnews.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николина Ангелкова: Целим се в по-висок клас туристи

С два лева повече ще плащат туристите за чадъри за шезлонг

Летният сезон в Слънчев бряг започва с поскъпване на чадърите и шезлонгите на плажа. Пред камерата на Нова телевизия концесионерът на Южен плаж – Слънчев бряг Кирил Спасов обясни, че повишаването на цените се налага, за да се запази нивото на предлаганата услуга. За сянка на плажа ще се плаща 10 лева. Още толкова ще се дава и за шезлонг. Концесионерите в Слънчев бряг обясняват поскъпването с краткия сезон - не повече от два месеца.
Тече приготовление за старта на новия туристически сезон. Много от концесионерите по южното Черноморие запазват цената на сянката същата като миналогодишната. В Бургас тя остава непроменена.
Не задължаваме никой да взема два шезлонга с чадър, заяви Георги Минев - представител на концесионера на Плаж Север – Бургас.
И тази година остава разпределението за платена и свободна зона на плажовете да е 50 на 50%. Контролът ще се осъществява от Министерството на туризма, което от тази година отговаря за пясъчните ивици. За това дали се издават касови бележки при плащане на чадър или шезлонг, ще следят данъчните. Ще внимаваме и ще се намесваме незабавно там, където имаме информация, че касовите апарати „заспиват“, каза говорителят на ТД на НАП – Бургас Христо Узунов.
Това лято по южното Черноморие без стопани остават 54 ивици, които са неатрактивни или трудно достъпни. Кметовете са предупредени да поставят на неохраняемите плажове необходимия брой табели за това, че са неохраняеми, поясни заместник-областният управител Владимир Крумов.
За сигурността на туристите в Слънчев бряг ще следят и командировани полицаи, които ще пристигнат на 1 юни. Монтирани са и нови камери. Те са разположени на централната пътна алея, като имат висока резолюция с възможности за нощно снимане и за разпознаване на номерата, заяви изпълнителният директор на Слънчев бряг – АД Златко Димитров.
За първа година ще има 24-часов данъчен контрол на летището. На прицел са туроператорите. Целта е държавата да се пребори със сивия сектор в туризма.