Санкции за 4,5 млн. лева са наложени по проекти на Община Добрич

Мисия Добрич

30-05-2016, 13:41

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

По време на предишния кметски екип

Близо 4,5 милиона лева е размерът на финансовите корекции, които Община Добрич трябва да изплати от бюджета си по проекти, финансирани от европейските фондове, съобщи на днешната оперативка кметът Йордан Йорданов.

Около 4 милиона лева е санкцията по проекта за изграждане на Регионално депо за отпадъци край с. Стожер. Наскоро в общинската администрация е получено писмо, в което се потвърждава финансовата корекция, поясни кметът. Той добави, че от местния бюджет ще се изплащат санкции и по други проекти.

22 000 лева е финансовата корекция по проект „Бъдеще за Добрич”, 60 000 лева – по проекта за изграждане на четири Центъра за настаняване от семеен тип, 140 000 е сумата по проекта за реконструкция на градския парк. Търсим варианти за по-малко ощетяване на бюджета, заяви  Йорданов и  уточни, че се водят разговори с министерството на финансите и с управляващите органи на оперативните програми.

На последна инстанция е приключило дело, с което ЕТ „Дъга-Апостол“ – подизпълнител на проекта за ремонта на центъра, е осъдила общината за 74 000 лева заради извършена работа.