Община Добрич ще оздравява футболния клуб

Спорт

30-05-2016, 14:43

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Предстои модернизиране на стадион "Пионер"

Част от стратегията на Община Добрич е оздравяването на футболния клуб,  заяви кметът Йордан Йорданов на днешната оперативка. Представянето на футболистите е било добро, но на база класиране, от следващата година „Добруджа“ отпада от „Б“ група. „За съжаление „Добруджа“ отпаднаха от „Б“ група, въпреки доброто им представяне във втория полусезон. Временното класиране показва, че сме на трето място, което е един много добър резултат“, посочи кметът.

Още от сега започва работа за подобряване на дейността на детско-юношеската футболна школа в града. Ще бъде модернизиран стадионът „Пионер“ със средства от ММС. Предстои пускането на публична покана за осъществяване на ремонт на съблекалните и на самия стадион. „Всичко е подготвено. Очакваме до седмица най-много да имаме обявена публична покана, която в кратки срокове, говорим за 5 дни, да се съберат оферти, да се избере изпълнител, който да започне самия ремонт. Няма нищо страшно, че „Добруджа“ отпада. Напротив, това може би е шанс, за да оздравим футбола в лицето на подрастващите, в лицето на детско-юношеската школа, която се надявам да даде нужния тласък, за следващите една до две години да можем да се върнем в българския елит“, заяви кметът.

Довечера предстои управителен съвет, на който ще бъдат взети важни решения за това как трябва да изглеждат отборът и клубът. В следващите месеци ще има преструктуриране със сигурност, допълни Йорданов.