Бургас и Ярославъл с инициатива за приятелство

Кметът Николов със срещи с представители на българската диаспора и с българското-руското дружество за приятелство "Шипка".

Кметовете на Бургас и Ярославъл Димитър Николов и Алексей Малютин подписаха Инициатива за приятелство на официална церемония, състояла се в руския град. Събитието се проведе в сградата на общинската администрация  навръх празника на града.  На церемонията са  присъствали представители на 10 побратимени на Ярославъл градове.

Кметът Димитър Николов и руският му колега са обсъдили различни възможности за сътрудничество в областта на икономиката, туризма, културата и образованието.

 "През последните няколко години си сътрудничим с Ярославъл много активно.  Този документ е първата официална крачка за задълбочаване на двустранните делови, икономически и приятелски взаимоотношения. Творци от Ярославъл се включват ежегодно и в Дните на руската култура в Бургас, организирано от Почетното консулство на Русия в града", коментира Николов.

По време на посещението си в Ярославъл, кметът Николов осъществи поредица от срещи с представители на българската диаспора и с българското-руското дружество за приятелство "Шипка".  Със съдействието на Община Бургас отскоро то има нов офис в центъра на Ярославъл. Кметът Николов подчерта, че бургаската администрация ще подпомага съхраняването на българските традиции,чрез дейността на дружеството. В офиса на "Шипка" е предвидено да се провеждат различни културни прояви - дни на българския език, занаяти, кухня и творчество.