Съдът остави сводник в ареста

Крими

31-05-2016, 19:30

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът наложи постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Калин В., на 50 г. от гр. Пловдив, привлечен като обвиняем за склоняване на две или повече лица към проституция и за набиране и транспортиране на  лица с цел да бъдат използвани за развратни действия – престъпления по чл. 155 ал. 5 т. 3 във връзка с ал. 3 във връзка с ал. 1 и по чл. 159а ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Пловдив проведе заседанието  на 30 май 2016 г. в болнична стая в УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив, поради твърдения на обв. Калин В. за влошено здравословно състояние.

До момента е установено, че на 28 май 2016 г., в гр. Пловдив около 5 часа сутринта, трима турски граждани позвънили на мобилен телефон, който открили в интернет, за предоставяне на сексуални услуги. Телефонът се ползвал от Калин В. Чужденците поискали Калин В. да им осигури три жени за сексуални услуги.  Той се разбрал с тях да се срещнат в центъра на гр. Пловдив. На уговореното място Калин В. закарал с лек автомобил две жени, на възраст 23 г. и 25 г., и малко по-късно е бил задържан.

Определението на Районен съд-Пловдив подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен