Втора награда в Пловдив от НАП и „Влез в час с данъците“

Новините

01-06-2016, 12:10

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Втора поредна награда от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“ бе връчена днес в Пловдив. Късметлията е Радослав Христов – на 17 години, ученик в Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Участва в надпреварата отскоро, но само след втория решен тест стана притежател на може би най-желаната награда  – камера за екстремни спортове, която е ударо и водоустойчива.

Да тества съвсем скоро екстрите на новата придобивка и да запечата с нея вълнуващи приключения през предстоящата лятна ваканция пожелаха на Радослав от НАП Пловдив. Младежът сподели, че му е било много любопитно на какви въпроси ще се наложи да отговаря в теста, но се е справил с лекота. Съветът му към учениците е да участват, защото само така могат да спечелят някоя от страхотните награди на НАП. Първата награда – дрон от проекта „Влез в час с данъците“ вече се ползва от друг пловдивски ученик, а втората – електронен четец се падна в Хасково. Тази седмица участниците в надпреварата играят за портативен говорител, решавайки тест след урока за държавния бюджет. До 5-ти юни, всеки който се регистрира на www.vlezvchas.bg и се включи с решен тест има шанс да спечели безжичен говорител с мощност 15W.

230 ученика от страната вече играят упорито за награда от НАП, като най-много са младежите от Видин, Варна, Пловдив и София.

Общо 20 онлайн данъчни курса ще бъдат разработени и публикувани в рамките на 10 месеца. След края на всеки видео урок тези, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg ,  могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапърът Wosh MC. Всички те по интересен начин ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравното и социалното осигуряване, важността на касовата бележка.

Повече за наградите и регламента на проекта можете да научите от сайта www.vlezvchas.bg.