Дебат за преференциите на общинските съветници: Махленски спор между колеги

Мисия Бургас

01-06-2016, 14:21

Снимка:

снимка, darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Програмата за управление на Даниел Панов бе одобрена от местния парламент

Предложението на Дражев от НФСБ за скромни такси за "синя зона" беше отхърлено

Странното искане от страна на общинския съветник Георги Дражев за намаление на таксата за "синя зона" за членовете на местния парламент беше отхвърлено с 19 гласа "против" днес.

Мотивите в докладната на Дражев от НФСБ за преференции за съветниците, които да паркира с 20 лева по-евтино в платените зони обаче успя да вдигне още повече гадуса на настроението в залата на ОбС по време на днешното редовно засдание. 

Репликите между традиционните две опозиционни сили станаха повод за смях, а в последствие и още по-сериозни словестни двубои. 

Дражев предложи съветниците да плащат по 60 лева годишно за ползване на целия периметър за платено паркиране. Според него, докладната не е свързана с привилегии, а била технологичен акт и създавала „благоприятни възможности". 

Предложението предизвика бурни реакции: „Кое е привилегия - да ми вдигнат колата десет пъти, докато върша работа в полза на обществото или Вие г-н Луков да ядете кюфтета, да пиете уиски и да си криете главата на стадион „Лазур", докато разграбват стадион „Черноморец", бе сред най-безобидните коментари на Дражев. „Още не сте отчели командировката си от Иран. Не внушавайте на гражданите, че аз си ползвам привилегии", заяви Луков и нарече опонента си „лъжепатриот". 

В крайна сметка предложението беше отхвърлено.