Безработни ще се грижат за зелената система на Добрич

Мисия Добрич

02-06-2016, 13:19

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

В рамките на проект

Повече от 30 млади безработни, които не са се регистрирали в Бюрото по труда и не учат, имат шанса да намерят препитание в общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" в Добрич, съобщиха от екипа на проекта, в който общината е партньор. Младежите на възраст между 15-29 години ще бъдат обучени за озеленители по проекта "Активни заедно", финансиран с над 215 000 лева по новата оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".
Общинското предприятие очаква нови подготвени работници тъкмо когато има много тревни площи за косене след падналите дъждове, каза заместник-кметът по икономическото развитие и европейските фондове Росица Йорданова. През цялото лято ще има много работа в зелената система на града и трябват подготвени хора, които ще работят със сложна малогабаритна техника, добави заместник-кметът по устройство на територията Боян Коларов.
В рамките на проекта ще бъдат определени 52 младежи, от които 42 души ще бъдат включени в обучение, а за 34 ще бъде осигурена субсидирана заетост за шест месеца, каза Павел Павлов от екипа на проекта. По думите му част от младежите ще има шанса да започне работа и в други дружества или да се върне в училище.