Продължават обществените обсъждания за именуване на улици

Мисия Бургас

02-06-2016, 13:51

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови обществени обсъждания за Парк "Българско Черноморие"

Предложенията включват различни улици и обекти в града

Вчера се проведе първото обществено обсъждане за именуване на улици в к-с  "Меден рудник". На него бяха представени седем предложения за имена на улици, които ще бъдат част от новата транспортна схема на Бургас. 

Днес (четвъртък) предстои да се проведе обществено обсъждане за районите на к-с  "Изгрев" и к-с "Зорница". Гражданите, които желаят да присъстват, да заповядат от 18:00 часа в пенсионерския клуб в парк "Изгрев". В петък от 18:00 часа общественото обсъждане за района на к-с "Славейков" ще се проведе в пенсионерски клуб до блок 8. На 06.06.2016 г. (понеделник), от 18:00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе последното обществено обсъждане за именуване и преименуване на  улици. 

Сред постъпилите предложения са:  "Източна районна артерия" в комплекс „Меден рудник” да се именува булевард "Александър Георгиев - Коджакафалията", улицата от "Янко Комитов" до ул. "Струга" - Булевард "Нико Попов"; шосето от бул. "Никола Петков" до ул. "Димитър Димов" да стане улица "Атанасовско езеро", а сегашната ул. "Транспортна" покрай бл. 15, бл. 74, бл. 70, бл. 43 до бул. "Никола Петков" да  се именува на улица "Петко Задгорски";

Предложения за преименуване на обекти включват: северния участък на бул. "Стефан Стамболов" от кръговото кръстовище при Университет "Проф. Асен Златаров" до кръстовището с ул. "Струга" да се преименува на булевард "България"; улица "Транспортна" да се преименува на булевард "Европа", а парк "Изгрев" в ж.к. "Славейков" да се именува Парк "Св. Троица".