Арестите в Бургас продължават. 15 са задържани до момента

Крими

02-06-2016, 15:03

Снимка:

burgasinfo.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Масирана полицейска акция в Бургас - арестуваха Мечков и Кюфтето

Задържаните са членове на организирана престъпна група, занимаваща се с нанасяне на телесни повреди и трафик на хора

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Бургас през целия ден. В нея участват служители на отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР- Бургас, ГДБОП и сили на жандармерията. 
Акцията се осъществява под надзора на Специализираната прокуратура и е насочена към задържане на членове на организирана престъпна група, занимаваща се с принуда, нанасяне на телесни повреди, унищожаване и увреждане на имущество, палежи и трафик на хора.
Към момента са задържани 15 лица. Сред тях са шефът за Бургас на охранителната фирма VTA - Николай Мечков, двама от гардовете му и Петър Биберов – Кюфтето. Процесуално – следствените действия продължават.
Припомняме, че Мечков и Кюфтето са противници на Митьо Очите и се развилняха когато той влезе в затвора. Николай Мечков е известен ъндърграунд герой в Бургас. През 2010г. беше хванат по време на полицейска акция на 5 РПУ със забранени устройства за заглушаване на мобилни телефони. До тогава той беше популярен и като лидер на наказателната бригада, по-известна като "бандата с кирките", в която участваше и Николай Далакманов. Срещу тях се водят дела за разпространение на наркотици и наказателни акции. Бандата, в чието досие влизат и няколко показни забивания на кирки по луксозни коли, бе разбита през лятото на 2008 г. В края на 2014г. Николай Мечков отново бе арестуван. Този път по подозрение за търговия с гласове по време на последните парламентарни избори. Мечков беше освободен след 24 часа без повдигнати обвинения.

Петър Биберов – Кюфтето беше задържан също за купуване на гласове през 2014г. заедно с Мечков. През 2011г. той и аверите му влязоха в сблъсък с хората на Митьо Очите. По това време Кюфтето работил за Жоро Троянеца. През април тази година Биберов отново имаше сблъсък с полицията - нападна персонала и клиенти на бар "Кашмир" заедно с приятелите си. Пристигналата на място полиция не го арестувала, защото нямала основание.