Политици се присъединиха към всенародното поклонение на връх Околчица

Общество

02-06-2016, 18:30

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

На официалната церемония бе поставен финалът на юбилейния 70-ти Национален туристически поход

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, народните представители инж. Петя Аврамова, Красен Кръстев и Георг Георгиев, както и общински съветници от ГЕРБ бяха сред официалните лица на всенародното поклонение под паметния връх Околчица. Своята почит към героите загинали за свободата на България отдадоха и хиляди души от цялата страна.

Участници в похода бяха и ученици от осем великотърновски училища. За поредна година младежите от Велико Търново имаха възможността да участват в родолюбивото начинание, благодарение лично на подкрепата на Цветан Цветанов. В средата на месец май зам.-председателят на ГЕРБ предостави на ръководителите на групата необходимата сума от 3200 лева, която бе нужна за закупуването на екипи и за обезпечаване на пътуването на децата в рамките на проявата.

На официалната церемония бе поставен финалът на юбилейния 70-ти Национален туристически поход от Козлодуй до Околчица. Приветствие от легендарния връх Околчица отправиха зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, кметът на Община Враца Калин Каменов и Атанас  Катрафилов, наследник на Ботевия четник Сава Катрафилов.