14-годишното момиченце загинало във водите на Дунав заради рекорд

Крими

03-06-2016, 10:14

Снимка:

silistradnes.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

14-годишно момиче изчезна във водите на Дунав

Даниела се хвалила, че може да издържи половин час под вода

14-годишната Даниела, потънала в сряда следобед в района на пристанище "Поларис" пред очите на приятелите си, е загинала изключително нелепо, заради подводен рекорд, пише в. "Телеграф".
Ученичката в ОУ "Св. св. Кирил и Методий в крайдунавския град приключила с учебните занятия към 13 часа и се прибрала вкъщи. Уговорила се с други деца от махалата да отидат на брега на Дунав. Тайфата от десетина малчугани тръгнала и спряла на кея. По разкази на родители на присъствали на мястото на трагедията деца момичето започнало да се хвали, че може да издържи половин час под водата. Решило да демонстрира уменията си, съблякло дрехите си и влязло в Дунав. После излязло на брега и пак се потопило, но повече не се показало.
Уплашените до смърт деца хукнали да търсят помощ. Наблизо били две млади жени, на които разказали какво се е случило. В 16:30 ч. жените подали сигнал на тел. 112. "Незабавно изпратихме най-близкия наш катер, който бе на около шест километра от мястото на инцидента. Започнахме веднага издирване", каза директорът на Гранична полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев. Уведомени са били и румънските власти, които също се включили със свой плавателен съд в търсенето. До късния следобед вчера нямаше резултат.
Момичето е постъпило в ОУ "Св.св.Кирил и Методий" преди един месец, каза директорът на училището Георги Тончев. Преди това е посещавало друго училище в града, но не се чувствало комфортно там. Детето е с лека умствена изостаналост и усвоявало по-трудно от връстниците си учебния материал. Новата училищна среда обаче му допаднала, съучениците му били дружелюбни с него и то се чувствало добре. "Същия ден я срещнах в едно от междучасията по коридора. Беше засмяна, каза ми, че отива да си купи закуска. Съучениците й са в шок от случилото се, не могат да повярват", обясни Тончева. В класа на изчезналото момиче вече работят психолози.