София и Шанхай с договор за сътрудничество

Мисия София

03-06-2016, 10:40

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Столичната община подписа споразумение за сътрудничество с община Шанхай. Споразумението подписаха кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова и Джианг Пинг, член ПК на Комитета на ККП за община Шанхай в присъствието на председателя на Столичен общински съвет Елен Герджиков, заместник-кмета на София Дончо Барбалов, общинския съветник Лорита Радева, директора на общинското дружество "Пазари Юг" Николай Попов.
   
   Двете общини ще си сътрудничат в областта на бизнеса, търговията, науката и технологиите, културата, образованието и спорта и туризма.
   
   "За нас е голямо удоволствие подписването на споразумение за сътрудничество", каза ръководителя на делегацията г-н Пинг. В Шанхай се интересуват от българското кисело мляко, земеделска екологична продукция, както и обмен на културни и спортни събития. Интерес представлява и развитие на туризма.
   
   София е град с богато озеленени паркове, които обновяваме и възстановяваме,културно-историческо наследство, което разкриваме през последните години, каза кметът Йорданка Фандъкова. София е творчески град на киното на ЮНЕСКО, а през 2018г. е Европейска столица на спорта. Богатото културно-историческо наследство на града и неговия потенциал го правят привлекателен за туристи, посочи също кметът. По думите й инвестициите, които правим в града, са насочени към развитието на София като зелен град.
   
   От Шанхай поздравиха София за строителството на метрото, благодарение на което, се осигурява най-бърз и екологичен транспорт за гражданите.