Все още напрежение в столичния квартал "Ботунец"

Крими

03-06-2016, 11:48

Снимка:

Кадър бтв

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Второ денонощие на напрежение в столичния квартал „Ботунец“. То бе предизвикано след сбиване между ромско и българско семейство.

Десетки души от квартала протестираха снощи с искане полицията да задържи нападателите.

Очаква се протестите да продължат и днес.

Директорът на Пето РПУ комисар Николай Василев заяви пред репортери, че се знае кои са организаторите на боя в „Ботунец“.

„Основните организатори са не по-малко от трима души и се знае кои са. Въпрос на време е те да бъдат задържани”, заяви комисарят.

Чакат се съдебно-медицинските експертизи на пострадалите. Те имат телесни повреди, които тепърва ще бъдат установени. Комисар Василев подчерта, че конфликтът не е междуетнически а  от битов характер. Започнал е след като било празнувано освобождаването от затвора на осъден. Музиката била силна в късните часове, затова бил подаден сигнал в полицията. Напрежението между семействата, едното от които от ромски произход, се разраснало, като в конфликта се включили и други живеещи там.

Напрежението е продължило и снощи, а протестиращите настояват властта да вземе мерки и да изсели самонастанилите се роми от квартала, както и да се засили полицейското присъствие.