Слънчев бряг АД съди Община Несебър

Туризъм

03-06-2016, 12:46

Снимка:

снимка, ofertibulgaria.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протести заради битпазара в Слънчев бряг?

Отсечката е част от стария главен път Бургас - Варна

Акционерното дружество „Слънчев бряг“ и община Несебър водят съдебен спор за собствеността на "Улица Първа" в корортния комплекс, съобщава радио Бругас. Отсечката е част от стария главен път Бургас - Варна. Акционерното дружество, което стопанисва инфраструктурата на Слънчев бряг, обжалва решение на Регионалната служба по геодезия, кадастър и картография, според което главната транспортна улица в курорта е вписана като собственост на община Несебър. 
Делото е образувано в Административния съд в Бургас, по жалба на Акционерното дружество "Слънчев бряг". Целта е, да се установи идентичността на улица Първа, която в момента е главен път, разделящ източната и западната зона в курортния комплекс. Според адвоката на дружеството Силвия Димитрова, между стария главен път Бургас-Варна и сегашната главна улица в Слънчев бряг, няма пълно съвпадение.
Това трасе на стария път Варна-Бургас, считаме, че не е идентично с "Улица Първа" в обхвата си и габарита, който е нанесен на кадастралната карта. Тоест, "Улица Първа" в кадастралната карта понастоящем обхваща и имоти, които са част от тази територия, предмет на акта за държавна собственост, който е бил предоставен на бившето държавно предприятие "Слънчев бряг" и включва, и зелени площи, тротоари, плочници пред хотели, сегашната велоалея.
Като бивш държавен път, сега главната улица в Слънчев бряг по закона за общинската собственост, е вписана в кадастралната карта като имот на община Несебър. Споровете, кой да стопанисва инфраструктурата в Слънчев бряг, продължават вече десет години. Припомням, че в началото Акционерното дружество "Слънчев бряг", предлагаше на община Несебър да купи улиците, алеите, тротоарите и инженерната инфраструктура в курорта за 47 милиона лева.