Летният сезон в Кранево откриват с фестивал на цацата

Животът

03-06-2016, 13:59

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Рокери ще демонстрират акробатични изпълнения

Новият туристически сезон в Кранево ще бъде открит с първия Фестивал на цацата, съобщи кметът на крайморското село Румен Николов. Събитието, което се организира от сдружение "Зелени посоки", община Балчик и кметството, ще привлече любители на морската кулинария в дните от 10 до 12 юни и съвпада с празника на селото.
Цацата е най-достъпната риба за всички плажуващи и се надявам да ни събере за много атрактивни прояви, каза Румен Николов. По думите му сред риболовците ще има надпревара за най-едра уловена риба, а публиката може да се включи в конкурс за най-сръчно чистене на цаца. Сладкодумците също ще излъчат победител за вицове на рибарска тематика под мотото "Голямата цаца". В кулинарното шоу Румен Николов ще си съперничи с Ути Бъчваров с кметска чорба.
Във фестивалния афиш са записани и много концерти, театрални спектакли, кинопрожекции, детски дискотеки и други. Рокери ще демонстрират на главната улица в селото акробатични изпълнения с пистови мотори.
Кранево, което има 800 жители, очаква в пика на летния сезон да достигне 15 000-20 000 души, каза кметът на селото.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен