Пловдив домакин на турнир по крикет на маса

Новините

04-06-2016, 12:03

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В спортната зала по Университета по хранителни технологии на Гребна база днес ще се поведе VІІІ –ми  Национален турнир по крикет на маса за деца със специални нужди. 

КСУ „Олга Скобелева“ ще бъде за четвърта поредна година домакин на събитието, което се реализира с финансовата подкрепа  на  Община Пловдив и Лайънс клуб - Пловдив, а гости ще бъдат представители на държавни, обществени и неправителствени организации. 

Участниците са деца и младежи с увреждания от Дневни центрове, Медицински центрове и Центрове за социална рехабилитация и интеграция в страната. 

Началото на спортните занимания по крикет на маса е поставено от Саиф ур Рехман с помощта на обучени от него доброволци се развива спортна дейност и в други градове.

Крикет на маса се практикува от деца с детска церебрална парализа, на колички, с трудна координация, както и от деца с други увреждания.

Играта на крикет на маса развива децата в следните области:

-Работа в екип, координация, самочувствие, комуникативни умения, физическо и умствено развитие.

-Физическо развитие – контрол на движенията, нови умения и техники

-Психологическо развитие – самоуважение, тактически умения и осъзнаване.

-Научаване да се брои, както и следене правилата на играта.

Участието на децата с увреждания в националната изява  ще даде възможност за равно участие в живота на общността и изява на способности им. 

Заповядайте – входът е свободен, канят организаторите.