ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент през септември

Новите политически играчи Марешки и Слави Трифонов са популисти

Политическа партия ГЕРБ няма да обяви кандидата си за президент до септември. Това заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. „Нямаме бърза работа, защото знаем, че човекът ще бъде с необходимите качества за да получи подкрепата не само на ГЕРБ, а и на обществеността". Попитан дали вече има набелязан кандидат и дали той е мъж или жена, Цветанов уточни, че предложеният ще бъде „доста разпознаваем и обществено добре стоящ", затова в партията смятат, че могат да не бързат с обявяването на името. Готова е стратегията за кампанията и слогана, съобщи Дарик Добрич.

Цветанов изтъкна, че е спокоен за президентските избори наесен, но не бива да се подценяват и политическите опоненти, които навярно ще се опитат да се обединят „всички срещу ГЕРБ". Той наблегна, че партията е единствената системна политическа сила, която е алтернатива в смесените райони, и даде прогноза, че Лютви Местан и неговата ДОСТ ще отнемат проценти от ДПС.

Според Цветанов новите политически играчи Марешки и Слави Трифонов са популисти и ще се стремят да разбият сегашното мнозинство и правителството. „Ние от ГЕРБ трябва да разясняваме какво би станало ако такива хора вземат властта", каза той. Според него моделът на Слави Трифонов напомня Бареков, но има и силата на медийното присъствие на Атака. Неприемливо и популистко е обаче предложението полицейските директори по места да се избират от населението, защото някъде може някой да си купи шеф на ОД на МВР.