Кристалина Георгиева разговаря за Европейския съюз с ученици от Елена

Животът

05-06-2016, 10:05

Снимка:

ОУ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кристалина Георгиева ще се срещне с млади хора от Елена

В салона на еленското читалище „Напредък – Елена – 1863“ снощи зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиево разговаря с местни ученици по въпроси от различни въпроси за Европа, институциите, правата на гражданите и други теми, вълнуващи младите хора. Кристалина Георгиева представи своята работа, която е част от формулирането и прилагането на европейските политики, както и възможностите пред младите хора в Европейския съюз.

Областният управител проф. Пенчо Пенчев придружаваше в Елена заместник председателя на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Георгиева в инициативата „Отново на училище“. Тя се организира от Европейската комисия. Целта ѝ е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. В рамките на инициативата, служители на европейските институции участват в нея като доброволци, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

Домакин на своеобразния форум бе кметът на Община Елена Дилян Млъзев и председателят на местния Общински съвет. Елена е поредният от българските градове, в които се провежда инициативата „Отново на училище“.