Димитър Николов почисти защитените зони на Бургас (снимки)

Стотици доброволци от града се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно!"

Стотици доброволци се включиха в почистването на защитените зони в Бургас. Инициативата е част от кампанията на bTV "Да изчистим България заедно!" и се проведе в морския град с подкрепата на Община Бургас.

Мнозина доброволци започнаха обход на неохраняемата плажна ивица в района на солниците, за да събират изхвърлените отпадъци по морския бряг. Част от тяхната група бяха зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, кметът Димитър Николов и зам.-кметът Руска Бояджиева.

Много граждани се включиха в почистването на Атанасовско езеро, лесопарк "Росенец", боровата горичка над ж.к. "Меден рудник" и местността Пода. Община Бургас, Министерство на околната среда и водите, ЕКОПАК и bTV бяха осигурили чували и ръкавици за събирането на отпадъците.

Извозването на чувалите със смет ставаше своевременно от екипи на Консорциум "Титан Бургас" и "Евроимпекс" ЕООД. Организаторите на екокампанията отбелязаха, че тази година активността на гражданите в Бургас за почистването на природните местности е била чувствително по-голяма.