Танцувайки в дъжда - Второто издание на уличния танцов карнавал в Пловдив

Мисия Пловдив

05-06-2016, 11:34

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 4 юни в Пловдив се проведе Второто издание на уличния танцов карнавал, който заедно с предстоящия 12-ти Танцов Фанта Фестивал открива сезона на танците през лятото. Събитието се организира от танцовата компания „ Денс Стейшън „ – културен оператор и национален лидер в социалните и шоу танци, която вече няколко месеца радва пловдивските денсманиаци със събитията си в танцовото училище на последния етаж на Дома на културата „Борис Христов”. В подкрепа на инициативата, която е част от културния календар на Община Пловдив се включиха клуб „Библиотеката” и големите танцови школи в града.

В късния следобед булевард “Цар Борис Трети Обединител " и площада пред Община Пловдив се превърнаха в открити сцени за улични и латино танци по време на второто издание на танцовата фиеста. Проливният дъжд и градушка, които се изсипаха непосредствено преди старта не можаха да охладят ентусиазма на участници и организатори и програмата се проведе по предварителен план. Стотици танцьори и хореографи от различни школи танцуваха върху 3 движещи се открити платформи, които преминаха бавно през града и привлякоха към купона дори случайни минувачи. Минавайки покрай квартал “Капана” десетки участници в “Капана фест” приветстваха шествието. Особен колорит на карнавала придадоха солидната група рокери от пловдивски рокерски клубове, както и полицейските мотоциклети с включени светлини, които ескортираха шествието. Движението по булеварда беше временно блокирано, но шофьорите не се сърдеха, а се радваха и приветстваха танцьорите с клаксоните си.

Танцьорите на платформите преминаха през целия булевард „ Цар Борис Трети Обединител” от Панаира до хотел "Рамада"(Тримонциум) и карнавала продължи с шествие по Главната улица до фонтаните пред община Пловдив, където беше сцената на събитието.

Пловдивчани се радваха на два часа танцов карнавал в сърцето на града с много латино ритми, народни танци и танцьори по хип-хоп, съвременни, улични и модерни танци, суинг, както и най-популярните латино стилове – салса и бачата и разбира се латино фитнесът, който покори света - Zumba. Сезонът на танците в Пловдив ще продължи следващия уикенд с 12-ти Танцов Фанта Фестивал , в който се открива на 10.06. от 21 ч. в голямата зала на Дома на културата “Борис Христов". Фестивалът, който ще събере най-добрите танцьори и инструктори по латино танци от цял свят ще има и ярка развлекателна част. Във втората фестивална нощ - на 11 юни - събота от 21 часа пловдивчани ще могат да станат зрители на най-добрите и атрактивни танци от уникалното танцово шоу на танцьорите от Денсинг старс и Денс Стейшън. Шоуто “Нощта на Оскарите” се игра неотдавна - на 27.05. в пълната Зала 1 на НДК и заслужи възторзите и аплодисмените на софийската публика. Билети за спектакъла може да се закупят на място в Дома на културата “ Борис Христов “ непосредствено преди шоуто.