Пострадалите от катастрофата в Ришкия проход са стабилни

Крими

05-06-2016, 14:29

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ужас: Автобус с деца се блъсна челно в ТИР до Лозарево

Всички са в стабилно състояние, без опасност за живота и са освободени за домашно лечение

Общо 10 ранени  от автобус с футболисти са транспортирани в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас след катастрофа, станала днес в района на Ришкия проход. Сред тях  са седем деца на възраст между 14 и 16 години и трима възрастни – старши-треньорът, помощник-треньорът и шофьорът на автобуса на пловдивския тим.
Лекарите в Спешно отделение са реагирали светкавично. Първо са приети двамата треньори. Най-тежко е пострадал 62-годишният старши-треньор, който има счупване на лявата ръка, охлузвания и рани на главата, както и травма на шията. Той ще остане под наблюдение в Отделението по неврохирургия, като състоянието му е стабилно.
52-годишният помощник-треньор е с рана на главата, която е обработена и той е освободен за домашно лечение. Шофьорът има фрактура на коляното, като по негова молба е освободен, за да продължи лечението си в Пловдив.
Седемте футболисти имат охлузвания и натъртвания по тялото. На един от тях са поставени шевове в областта на окото, а на друг на коляното. Всички са в стабилно състояние, без опасност за живота и са освободени за домашно лечение.