Вирус тръшна варненски деца на лагер в търновското курортно село Вонеща Вода

Животът

05-06-2016, 17:08

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Група малки ученици от варненския град Аксаково са се прибрали скоропостижно по домовете си, почти веднага след пристигането си във великотърновското курортно село Вонеща Вода, научи Velikotarnovoutre. Децата трябвало да останат няколко дни на лагер в една от базите на Вонеща Вода.

Рано в събота сутрин обаче ръководителите на групата изпаднали в паника, след като няколко от възпитаниците им почувствали неразположение с едни и същи симптоми, сред които и коремни болки. Заради опасенията за хранително натравяне 6 от децата незабавно са били откарани във великотърновската болница, където пристигнал дори и областният управител проф. Пенчо Пенчев. За случая незабавно е била информирана и Регионалната здравна инспекция.

След обстойни прегледи обаче било установено, че паниката е била напразна и децата страдат от банална вирусна инфекция. Вероятно едно от дечицата се е заразило преди пристигането си в лагера, като е предало вируса и на други лагерници.

Все пак ръководителите на групата са предпочели да прекратят лагера на децата и транспортът, с който пристигнали, бил отново извикан, за да ги откара обратно в Аксаково.