Атлети от Балчик с медали от Националния шампионат

Спорт

05-06-2016, 22:34

Снимка:

bgathletic.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненци отвяха конкуренцията на турнир по лека атлетика

Имат и класирания на финали

С три медала и класирания на финали приключи Националния шампионат за юноши и девойки младша възраст за представителите от Балчик, съобщават от  СКЛА"Черно море-2005"гр.Балчик.

Над 1100 атлети младша възраст претендираха за призовите класирания в 40 дисциплини през уикенда на Националните шампионати на открито проведени стадион „Васил Левски” в столицата.

В сектора а хвърляне на чук , Валентин Андреев макар и единствения най– малък участник стана втори, а Никола Колев се нареди трети.  И двамата успяха да преборят квалификацията в мятането на диск и се явиха на финали като заеха седмо и десето място. Никола Янъков стана пети в хвърлянето на чук, а Валентин Янев седми в хвърлянето на копие.

При девойките Мария–Магдалена Абрашева грабна бронзовото отличие в хвърлянето на чук, и след успешно премината квалификация стана седма на диск. Невал Ремзиева не успя да запише успешен опит в сектора за хвърляне на чук и отпадна от класирането , но в мятането на диск се нареди единадесета. Весела Тодорова стана осма в хвърлянето на чук.