Представителна китайска делегация посети Карлово

Новините

06-06-2016, 11:33

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състоя се среща на ръководството на Община Карлово – зам.-кметовете Антон Минев, Стойо Карагенски, секретаря Стефан Стефанов и общинския съветник Анастасия Чолакова  с представителна китайска делегация водена от г-н  Джоу Уенджун - постоянен член на националния комитет на Китайският народен политически консултативен съвет,  зам.-председател на комитет на външните   работи и секретар на най-големият икономически форум в Азия, бивш зам.-министър на външните работи на Китайската народна република.

Беше презентирана община Карлово и фирмите в региона, както и възможностите за привличане на китайски  инвеститори – Индустриална зона Карлово, град Баня, Център за производство на пробиотици в Карлово, в производството на продукти от маслодайната роза, СПА туризъм, хранителната промишленост и др. Общинското ръководство работи в търсене на възможности за развитието на икономиката, създаване на бизнес контакти и за ползотворно сътрудничество между фирмите в нашата община и компании в Китай.

На срещата присъства и г-жа Ирина Белева, дългогодишен генерален консул в Шанхай, Китай, временно управляващият посолството на Китайската народна република г-н Дзя Ли и г-н Ин Яли – аташе по културните въпроси към Китайското посолство, китайски бизнесмени и представители на Националния комитет на Китайския народен политически консултативен съвет. След работната среща делегацията посети  фирма “Българска роза” АД.