Започва санирането на още два блока в Тервел

По националната програма

Започва санирането на последните два от общо шест жилищни блокове в Тервел, които ползват ресурс от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от общината.
В жилищния блок "Хан Тервел" ще бъдат вложени близо 462 000 лева за проектиране, строителство и авторски надзор, информират от кметската управа след избора на фирмата-изпълнител за дейностите. Жилищната сграда е с 3670 квадратни метра разгърната застроена площ и с 45 апартамента.
В другия жилищен блок - "Детелина", ще бъдат инвестирани близо 259 000 лева. Сградата се обитава от 36 домакинства, а общата застроена площ достига 2634 квадратни метра.
Вече започна проектирането за жилищния блок "Иглика", за който процедурата за избор на изпълнител приключи през май, информират от кметската управа. При огледа на сградата повечето собственици са избрали терасите им да бъдат остъклени. Общината организира днес работна среща и с изпълнителите на блока "Прогрес". Други два жилищни блока в Тервел вече са санирани по националната програма и са въведени в експлоатация.