Пол Маккартни отказа да стане ментор в шоуто "The Voice"

След като формата се премести в конкурентна телевизия част от менторите прекратиха участието си

След прехода от Би Би Си в Ай Ти Ви продуцентите на британската версия на шоуто „Гласът на България“ решиха да направят всичко възможно, за да привлекат вниманието към състезанието. За да постигнат целта си те решили да „вербуват“ за наставник сър Пол Маккартни, пише британския The Sun.

"Пол Маккартни е безспорно един от най-великите музиканти, които някога са живели на земята, и ако той се съгласи да седне на менторското кресло, би било истинска революция" - казва вътрешен човек.

Въпреки това, продуцентите не успяха да убедят бившия бийтълс да участва в подбора и обучението на нови таланти. "Офертата е повече от щедра, но Пол наистина не се нуждае от пари, той иска да се съсредоточи върху собствената си музика", казва източник пред изданието.

В момента, Маккартни е на световно турне и ще бъде зает до октомври. Както се отбелязва, той все още може да се присъедини към журито на The Voice. "Въпросът все още виси във въздуха", отбелязва с надежда източникът, близък до организаторите на шоуто.

След като в Англия шоуто се премести от Би Би Си в Ай Ти Ви двама от менторите, Рики Уилсън и Палома Фейт, отказаха да продължат сътрудничеството си с шоуто. За това, не е ясно дали в новия сезон ще се появят и останалите в съдийския панел Бой Джордж и Will.i.am. Според различни източници в списъка с евентуалните ментори са Роби Уилямс и Дженифър Хъдсън.