Проверяват готовността на плажа в Балчик

Животът

07-06-2016, 10:40

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

35 са местата за плажуване в областта

КЗП открива приемни по морето

Четири са неохряемите ивици в общината

Готовността на плажовете за курортния сезон в община Балчик проверява днес и утре съвместна комисия с представители на местната управа, Регионалната здравна инспекция, предприятие БКС и полицията в Балчик и в Албена, съобщава радио Варна. Инспекторите дават предписания относно изпълнението на нормативната наредба за управление качеството на водите за къпане, мониторинга на морските води, както и за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи. На проверка подлежат 15 ивици в Тузлата, Балчик, Албена, Кранево. Четири са неохряемите ивици – Тузлата, Робинзон, Фиш – Фиш и пред бившия ресторант 7-8-9. Те са обозначени като такива.

Наетите плажове трябва да имат табели с общото описание на ивицата, зоните за къпане, платени и свободни зони за плажуване, както и категорията на водата за къпане. Последната оценка се дава на база резултатите от мониторинга за качеството – може да бъде отлично, добро, задоволително, съответно с три, две и една звезди, и незадоволително – тогава се налага оповестяване за временна забрана и предупреждения. Това лято телефонът за сигнали до Регионалната здравна инспекция е сменен и всички стопани трябва да го актуализират на информационните си табла – 058 / 588 614. Актуална информация от мониторинга на водите се помества на страницата rzi-dobrich.org, раздел „Регистри и лицензи”.

Що се отнася до цените на плажните услуги – чадъри и шезлонги, спрямо миналата година повишение няма, варират от 3 до 7 лева.