Двойният убиец от Долно Езерово направи пълни самопризнания

Крими

07-06-2016, 12:52

Снимка:

burgasnews.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бруталното двойно убийство в Долно Езерово влиза в съда

Драгия Радневски ще бъде съден по съкратената процедура

Двойният убиец Драгия Радневски застана днес пред съда. Делото се гледа по съкратената процедура, по искане на адвоката на обвиняемия - Камен Кънев.  Пред медии адвокат Кънев заяви, че ще пледира за наказание, което да е с една трета по-малко от предвиденото по закон - между 15 и 20 години лишаване от свобода. Пред съдия Захарин Захариев Радневски потвърди, че признава вината си и че е наясно с това каква може да бъде присъдата му.
Тъй като делото е по съкратената процедура, съдията освободи всичките над 10 свидетели, както и петимата членове, направили съдебно-медицинската експертиза.
Днес като граждански ищец беше ситуирана сестрата на Иванка - Антония Стоянова, която поиска да й бъдат платени неимуществени вреди от 200 хил. лв. Съдът прие молбата й.

Оказа се, че неправомерно адвокат Анна Матеева защитава сина на убитата Иванка - Божидар, който е непълнолетен. Адвокатът е пропуснала да подаде молба, за да бъде назначена като защитник, поради което се наложи да напусне залата. По всяка вероятност адвокатът на Антония - Димо Гочев, ще поеме и защитата на Божидар. Момчето поиска 100 хил. лв. обезщетение от убиеца на Иванка. Молбата не беше уважена, тъй като нямаше кой да го представлява.

Преди началото на процеса приятел на Драгия - Яни Георгиев  разказа, че двамата се познават от 10-15 години. Драгия не е имал проблем с алкохола, но се оплаквал, че Иванка прибира всичките му пари и го краде, а на него вече му било писнало от това. Драгия пръскал всичките си пари по жената, водил я на ресторанти и където поиска. А когато парите свършвали му вдигала скандали.
Адвокатът на Драгия - Камен Кънев, също потвърди в почивката, че Иванка разполагала свободно с парите на Драгия. Тя го посещавала , когато си поиска и се чувствала комфортно у дома му. Неведнъж Драгия дори заявявал, че иска да сложи край на живота си, защото Иванка прибирала всичките му пари. Тъй като е автомонтьор, той дори нямал пари да купи части за последния ремонт. В деня на убийството той също имал намерение да сложи край на живота си, но полицията го изпреварила и го арестувала.

Припомняме, че на 27.10.2015 г. мъжът простреля две жени - майка и дъщеря – съответно Тонка Желева (на 67 год.) и Иванка Стоянова (на 46 год.) от Долно Езерово. И двете жени са от ромски произход. 
Иванка твърдяла, че е омъжена, но няма мъж, който да живее постоянно с нея. Убиецът Драгия я преследвал. Жената отказвала близост с него и затова той я тормозел. Два месеца преди инцидента той дори залял колата й с нафта. 
В деня на убийството той пак отишъл в дома на двете жени, но по неизвестни причини носел и пушка. Докато се карал с по-младата жена, от къщата излязла майка й и започнала да крещи. Без да се замисля ловецът Драгия вдигнал пушката и застрелял двете жени. По време на престъплението Драгия бил пиян, с 3.08 промила алкохол в кръвта, тъй като изпил половин литър ракия на екс. След извършване на деянието Драгия се укрил в дома на майка си, разположен в противоположния край на квартала. Там той е задържан заедно с пушката.
За това престъпление той може да лежи в затвора  между 15 и 20 г. или да е зад решетките доживот, без право на замяна.